London calling-The Clash

London, Here we come!


Kan inte fatta att vi har bokat resan nu!! aaah!!
den 7 Juni efter studenten åker Kimmy och jag till Londontown och vi ska leva livet där i 5 härliga nätter;)
Trodde inte detta skulle bli av! det bästa är att kimmy sedan ska föjla med mig tillbaka till göteborg den 12 och se Paolo Nutini på Trägårn! Kan det bli bättre??:o

Förra året vid exakt samma tid åkte jag med Kristina till London och vi hade verkligen "the time of our lives" så det blir svårt att toppa den resan men kim och jag ska göra vårt bästa att leva upp till den:)
//Lisa

Hanna blomma Lisa

Superwoman vs Sats


varvat med skola har jag börjat träna en hel del de senaste två veckorna och hoppas att jag kan hålla igång till sommaren! för mitt Sats kort som jag har, har dessvärre legat på hyllan ett bra tag och dragit in oförtjänta pengar!! så nu är det träning som gäller och vem vet kanske ser jag ut som superwoman till sommaren:) I doubt it men man kan alltid hoppas;)
Rör på fläsket people!
//Lisa

Kulturell vecka må jag säga!


Hanna och jag har haft en otroligt kulturell vecka! 2 av 3 happenings var ofrivilliga men endå! cred!
I tisdags var vi på Nefertiti och såg ett Jazz storband och min personliga favorit i bandet hette Willy Wong! (trodde först att hans instrument hette så) host..
Igår var vi och såg en symfoniorkester och idag var vi på konstmuseum! mycket allmänbildade är vi nu:)

Från kultur till Jobb! Det ringde till mig idag om jobbet som jag har sökt i wait for it.. Uddevalla...hehe så att nu gäller det för mig att smöra mig in hos familjen karlsson och inte skrämma livet ur Hannas lillebror Kaleb. Men banan va jag e glad! jag kanske inte blir arbetslös denna sommaren ändå!:) Pengarna lär ju behövas när jag ska ut i världen!

Så då vet ni var ni hittar mig i sommar;) Das Uddevalla here i come!
//Liskorv

I´m going biff


Igår var jag och Erika på boxning som vanligt. Du store tid asså är allt jag säger, igår var Jens inte nådig. Men vi börjar bli riktigt biffiga nu, + att jag börjar kunna ge Kaleb lite motstånd åter igen när vi slåss.

Jag ska försöka bryta min pinsamma mattrend idag. Hela trean har mitt kylskåp bestått utav mjölk, fil och bregott. Till middag har jag ätit: nudlar, fiskpinnar och köttbullar, faktiskt inte okej någonstanns. Så idag ska jag väcka upp husmodern inom mig och göra en spenatsoppa med ägg. Det låter vidrigt I know, men ja tjänar hela 5 vuxenpoäng enligt min mätare så I´m gonna do it.

Jag måste hela helgen vara barnvakt åt våra tre fosterbarn. En uppgift jag inte ser så där jätte mycket fram emot kanske, men men. Ikväll ska jag och klassen på lite fin kultirell symfoniorkester på konserthuset, inte fy & skam.

Chill on the dill ;)

/ Hannis

Shout Out Louds

En av mina favoritlåtar <3 / Hannibunni

Det går bra nu, kompiz de går bra nu!

Yeah, that's what I'm talking about, JA KOM IN PÅ U-LINJEN :D! Jag satt och skrattade för mig själv igår, jag Hanna karlsson i Åre ett helt år. Hur ska detta sluta? Eller jag är ändå väldigt friluftsaktig av mig så, jag gillar faktiskt att vandra på fjäll osv. Men just den känslan av att ta en latte 1 min bort från skolan, jag gillar de, närmsta latten i Åre ligger väll 5 mil bort typ. Ne men detta blir nog en bra erfarenhet för mig. Mamma är övertygad om att jag kommer träffa en norrlänning och stanna där uppe för gott, men de tror jag knappast.

Jag börjar faktiskt känna mig vuxen nu också. Ja känner mig inte längre beroende av att åka hem varje helg, de e faktiskt gött att vara on my own. Jösses jösses, trodde aldrig jag skulle nå denna punkt!

Ikväll ska jag och lisakorven till Nefertiti för lite härlig tisdagsjazz, nace stuff!




Vuxen??

Tandställning ut om en månad!!


ÅÅ herre! jag typ spricker av lycka just nu!
jag var precis hos tandläkaren och han ville att jag skulle ha tandställningen i 4 mer månader:S men eftersom han visste att jag verkligen ville bli av med den innan studenten så fixade han en ny lösning för mig:D Så Jag blir nu tandställningsfri samma dag som Balen är!! den 26 Maj:D!! det finns nog ingen bättre tandläkare än han jag har!!
tacktack Ilias<3
//Lisen

Calella, Inte helt fel!

Min myssång<3

/Hannis

Leaving so soon?



Jag har inte träffat min syster på 8 månader, känns ganska konstigt. Visst hon bodde i Stockholm förra året men då träffades vi ändå varje månad och pratade varje vecka. Vi har typ pratat 5 gånger på 8 månader, crazy stuff. Dagen efter min student ska vi två ta flyget klockan 9 till Calella å vara där i en vecka. På hemvägen ska jag resa i finklänning för, direkt när jag kommer till Sverige ska jag på bröllop. Typ hallå fullspäckat schema !

Eftersom Beckiboop är fotograf ska hon fota mig och Lisa inför studenten, ska bli jätte roligt :D
Jag ska snart träffa Elinkorven och sen ska jag till vårat torp.

Så simma lungt in da hood / Hannis

Systra Fyller 22 År:)


Annie, mamma och jag sitter o myser i torpet. dock sitter annie och jag vid var sin dator vilket inte skapar direkt torpkänsla well well.. Nu tänker jag gå ut o jogga innan annies födelsedagstårta:D Hon fyller hela 22 år idag!!:o d känns fortfarande som om vi är 12 och 15 år! Oj va tiden går ojojojXD
Annies katt har dessutom antagligen blivit våldtagen av nån random skogskatt:S men vi hoppas att hon gjorde motstånd annars blir det kattungar i sommar!
<3
Lisa

LOVE IT!

LONDON!


Jag vill vill vill Åka till LONDON i sommar igen!!

Göteborg, sometimes I love you<3

Paolo Nutini den 12 Juni!!


Så bananig sexig röst och fruktansvärt Yummy!! Can't Wait!!
//Lisgris

Girls Night out:D



Annalise, Hanna och jag hade en riktigt lyckad kväll igår:D Det var skönt att bara vara tjejer för en kväll och bara dansa o ha kul:D

Going Out


Hanna, Annalise och me ska ta an stada ikväll så be aware:S
See ya
//Lisen

mmmmmmmmmm!

"I love the unknown" eller?

Asså currybanan vad den här dagen har varit känslomässigt crazy!
Dagen började med att jag bröt ihop framför klassen, vilket  var totalt pinsamt eftersom Jag Aldrig bryter ihop inför folk förutom mina närmaste vänner! Men jag kunde inte hålla det inom mig när frågan ställdes: "hur mår du" .
Kristider mein god asså! Som jag tidigare har skrivit så handlar det om vad som ska hända näst och "the unknown" som skrämmer mig.. Jag har längtat till studenten så länge jag kan minnas men nu när jag väl är här så känns det som om jag står på en klippavsats i väntan på att hoppa.
Jag vet att jag och många andra i samma situation kommer att hitta sitt svar på vad dom vill göra i framtiden, det gäller bara att lita på sin magkänsla och göra det som gör en glad:)
Stora kramar
//Lisa

Nostalgi:)


Hanna och jag brast ut i mumin låten idag av nån anleding och fick barndomsnostalgi:)

Miss Dior Chérie


Jag älskar den här reklamen för Parfymen Miss dior Chérie! och det kom inte som en förvåning att Sofia coppola har gjort den:)
Hon är filmproducent och författare och har bl.a gjort filmen Marie Antoinette som jag äälskar:)!
Enjoy
Lisa

Jogging, inga ursäkter


ÅÅ va precis ute och joggade igen:D hur gött som helst men efter ett tag blev vädret galet och började hagla o grejer.. fast konstigt nog var det jätte härligt att få kalla droppar på ansiktet när man är alldeles varm. Så några ursäkter finns det inte om man lär sig att njuta av naturen istället för att jobba emot den. livet blir så mycket lättare och mer positivt då:)
Happy Thoughts;)
Lisa

BananSTJÄRT!

ÅHHH, det här har varit en riktig banandag!!! Uschhhh, de började med att lisa & Daniela svek mig på morgonen när de skippade engelskan. Vi har hål till klockan 1 efter engelskan. Så där går jag helt ensam i 3,5 timmar, typ eh hehe jag har vänner asså.  Ne jag vet inte fick typ livsångest lr nånting. Alla prov och krav, körkort osv, jag dör seriöst. Men sen är de bara så löjligt att gå runt och tycka synd om sig själv, ja har de hur bra som helst. Men jag vet inte, saknade Lisa iaf, hon får mig alltid på bra humör <3



Haha, seriöst fulaste bilden nånsin. Helt osminkade & scabish men I like it <3

/Hanna

SNYGG!

Don't Smoke


ÅÅ jag e så stolt över mig själv! Idag var jag ute på en timmes joggingtur och det var verkligen JOY:) Jag älskar att jogga! Fast när jag joggade sist knepade ischias men denna gången va d helt fine!:D hoppas att jag kommer keep it up nu! Och Gamla Lisa kan slänga sig i väggen!
(Undrar om jag kan får med mig Hanna nångång?)..höhö:O

Puss på er och Don't Smoke!;)
Das korven
Lisa

Your Mother

Walla wazza in da hood, så jag antar att det är comeback för vår blogg igen. Jag förstår att de måste varit en jobbig tid, då ni tvingats leva utan mina och Lisas tankar. Men var ej sorgsna för plusdeschoses is back.

Anyways, jag har ungefär 1000 saker att hålla koll på: balklänning, student, folkhögskolan, körkort, bröllop och sista minuten resan med min syrra. jag får beslutsångest, på ett vis känns ju italien väldigt lockande + att jag då råjkar kunna några fraser på italienska. Aja ja reser vartsom bara stället ger mig färg och avslappning:D

Åkte hem till Uddevalla idag helt spontant, kände för att äta pannkakor och krama mamma :). Jag var så nära på att ta ett sommarjobb som städare hos polisen, då jag skulle få hänga i deras omklädningsrum;P. Men ne icke sa nicke istället ska ja få hänga med naked gubbar istället, not so fresh men men.

Det var allt för denna gång, chilla on the steak <3

/ hannispannis




Dagens bild är från i somras, för att få lite sommarkänsla och för att Lisa och jag frossade pizza igår :P

Every day, cozy day;)


Den här dagen har verkligen varit random. Hanna och jag har umgåtts hela dagen:) Vi har promenerat, pratat, ätit glass, pizza och annat onyttigt:) Jag gillar sånna här slöa Måndagar! Måndagar är underskattade! varje dag kan vara mysig:) inte bara helger..
Nu är det tid att hanna skriver lite i bloggen tycker jag! jag har typ gone wild i 2 dagar nu och vi får väl se om Hanna kan keep up my work;)
SOV GOTT lovers;)
Lisa

Passion Pit

Happening vid masthugget


Hanna och jag promenerade till masthugget av nån anledning idag:) vi hamnar alltid på random ställen när vi pratar och promenerar samtidigt:S
Love
//Hanna and Lisen

Black and white

Snygg utan personliget.. FAIL!


Jag hade en intressant diskussion idag!
Jag hoppas inte att alla killar tar illa upp nu..
Jag är ju trots allt en gammal feministfreak (jag är fortfarande feminist! vem vill inte ha jämställdhet?) men kanske inte riktigt i samma grad.
En observation jag har gjort på svenska killar är att de verkar så stela.. om man ser en kille på stan så kan man nästan se hur de anstränger sig för att se coola ut. Om de vet att de är snygga så är det som om de inte behöver anstränga sig med att ha en personlighet utan vet att de kommer gå hem med tjejen i slutet på kvällen iallafall.. det ironiska är att jag tror att många tjejer faller för detta!? dom tycker att dom verkar mysteriska och svårfångade och gör i sin tur allt i deras makt för att vinna killarnas uppmärksamhet. det fick mig att börja fundera på hur rollerna har byts om. Förr i tiden och speciellt i andra länder är det ju killarna som svärmar för tjejerna för att få deras uppmärksamhet! När jag var på läger i vintras så berättade framförallt de latinamerikanska tjejerna historier om hur killarna i deras länder hittar på allt möjligt romantiskt för att vinna deras hjärtan. Vad är det då som gör att skillnaden är så stor? Jag tror att det helt enkelt beror på att killarna rättar sig efter sin kultur och sociala gränser. Om de vet att de kan bete sig på ett visst sätt och lyckas med tjejerna så självklart beter dom sig så. Jag blir bara så trött och besviken på att tjejerna i sverige accepterar sånt här beteende därmed får killarna bevis på att det funkar att vara stelisar utan personlighet. Jag vill inte bara peka ut killarna i detta samanhanget utan tror dessutom att det finns en hel del tjejer som beter sig likadant som killarna, men jag tror bara att killarna har en större baktanke..
Min önskan är därför att både tjejer och killar borde sluta tänka så mycket på hur dom ser ut och börja tänka på deras beteende istället. Jag vill iallafall hellre ha en kille med humor och personlighet än en som går och spänner käkarna så fort de ser en tjej.
hoppas ingen tar illa upp detta är trots allt bara mina egna observationer och tankar.
Peace
//Lisa

Bra start på dagen.. not


ÅÅ den här dagen började inte bra..
Jag somnade inte igår förän vid fem på morgonen och försov mig såklart! Aja, jag ska inte låta detta förstöra resten av min dag! Nu ska jag dricka kaffe och sen ska jag ut i Solskenet:D

Lucas Papaw Ointment


Lucas Papaw ointment=eight our cream fast billigare cirka 3 audollar:) finns endast i Aussie dock:/

Tathi<3


Den här tjejen är oförskämt SNYGG!! Hennes stil är sjuk!!
Hon heter Tahti Syrjala, har finska rötter och bor på Irland:) kolla in hennes blog på:http://tahtisyrjala.blogspot.com/

New Young Pony Club

The Rakes

The Pixies

Lyssna på De här 3 banden! De Är Bra Musik!

Alexander Mcqueen


Just nu kollar jag på ett pogram om Alexander mcqueen.
Han var en av världens främsta designer och skapade massvis med avant garde plagg. Han var extremt kreativ och tänkte alltid utanför boxen(haha låter såå fult på svenska). Jag är ingen modeslav eller nåt men Jag har alltid tyckt att Mcqueens designes var konstverk på ben. alltid spännande och oväntat.
tyvärr tog Mcqueen livet av sig i Februari och det känns sorgligt att aldrig få se någon mer kollektion av honom igen..
//Lisen

INSPIRATION



PlusDesChoses
//LisA

Bloggar


Jag sitter och kollar bloggar och försöker öppna kultur och idé historia boken utan att somna..
Vädret har varit underbart idag ändå har jag inte gått ut:Sbara suttit, ätit och försökt pluggat.
Min hundrade förkylning början äntligen försvinna och imorron ska jag ut och jogga!:) wee! jag Älskar att jogga och lyssna på Bra musik, man liksom flyter fram då:)
Det blev många inlägg idag bara för att smöra för att vi har varit så frånvarande så länge:)
//Lisa

Hahaha:S

sööta korv!

Mumford and sons

Min favorit Australienare Luke tipsade mig om denna gruppen plus många fler:) underbar musiksmak har den Aussie(n)! Har berätta även nyligen att dom och mitt favorit band The Strokes ska komma till Melbourne i slutet av Juli så jag lär åka till baka dit då!:D //Lisa

Skola till Jobb


Samma visa i 12 år.. Now what?

Ännu engång har det gått mer än ett halvår sen vi skrev.. haha jag antar att dom läsarna som vi hade vunnit förtroende för helt och hållet har gett upp hopp om att vi skulle skriva igenXD Men jusst nu känner jag för att skriva:) tjoho!

Hanna och jag pratade igår om hur snabbt mén samtidigt segt detta året har gått förbi och vi försökte tänka oss tillbaka till första skoldagen efter sommaren och kunde inte komma ihåg!:O
Bara 7 veckor kvar till studenten och verkligheten nu.. känns roligt men som många glömmer att yttra, läskigt? jag tycker iallafall det! skolan är det enda man vet om, självklart har man andra erfarenheter men ingen direkt annan vardag. man har ett schema, träffar samma folk varje dag och blablabla. samma visa i 12 år och nu CRASH Jobb, ansvar, relationer, resor osv. Roligt? JA! Läskigt? Hmm..Lite?

 Stora Pussar Lisa

Jag Älskar Lisa!!

RSS 2.0