Uppdatering från "Down Under"

Hi there!
En vecka har gått sedan jag anlände hit till varma, soliga, underbara Sydney/Bondi!
det började dock lite skakigt i början å veckan.. första kvällen när jag kkom hit gick Fanny, Astrid o jag ut på Kings cross träffade några aussies som tog med oss till en club som hette beach house, musiken där va typ hello, 2005 men annars va d nice:) dagen efter mådde ja extremt illa men d var inte föränb vid sex tiden på kvällen när fanny o jag hade haft en heldag på bondi beach som jag mycket pinsamt nog spydde i mitt hostelrum(tackolov hann jag till en pappaerskorg) bra första intryck på mina hollänska roomatesXD d följande dagarna blev jag ligganes i mitt ofräscha rum, halvt död.

på måndagen flyttade jag in hos Fanny o Astrid son bor hos en medelålders hopplös bachelor! de bor i ett litet rum medans jag kraschar på deras soffa, bara tills jag flyttar till mitt eget! påtal om eget så kollade jag på två eventuella rum igår, ett i Coogee (ett jätte mysig stlle lite utanför Bondi) o ett rum i norra bondi, precis vid stranden! sista alternativet va perfekt! dock lite dyrt c.a 215audollar i veckan men läget va så perfekt att jag måste bo där! jag får reda på om jag får de om ett par dagar!:)

Annars har den här veckan bestått av sol, bad, massa solbrända otroligt vältränade aussies! vi har äcen gått ut ett par gånger nu i veckan oxå, i förrgår var fanny o jag på mitt "jobb" klubben home på darling harbour! där fick jag träffa Sophie min systers kompis slasch min chef o en massa skönt folk som jag ska jobba med! vi hade verkligen jätte roligt o det kändes som strömmen av människor vi blev introducerade för aldrig skulle ta slut! människorna här e helt fantastiskt avslappnade o coola! ILOVE IT!

thats all for now people!
see ya later alligater

Btw kommer d bilder snart!:D
//Lisa
//Lisa

Hjälpes:p

Hjälpes måste ju nästan vara det sötaste uttrycket jag hört, och det passar så fint in på hur jag känner just nu. Ja för om sanningen ska fram har det hänt endel lustiga saker inom mig under den senaste tiden. Jag återkommer till detta lite senare, först en liten uppdatering över vad som hänt här uppe i vackra norrland. Jag och Lisa har gjort upp ett vad, det går ut på att vi inte ska äta sötsaker mer än en gång per vecka. Det finns dock undantag, ibland om hela skolan bjuds på fika skulle det bara vara töntigt om vi två satt där med varsin morot. I vadet ingår också daglig motion varje dag, så vi har promenerat som bare den. Vi har båda märkt skillnad, och det har faktiskt inte varit alls jobbigt att hålla sig borta från alla dessa kakor:D

Förra Fredagen föreslog vi tjejer på övre jämte att killarna på vår våning skulle laga middag åt oss. Kvällen började med kaos, de hade beräknat fel och inte ens satt igång maten när klockan var 7 ( då skulle den varit klar). Ja men det hela löste sig och vid 9 fick vi den efterlängtade maten. Det var mycket trevligt! Men något som var ännu trevligare var maskeraden dagen efter med temat: Ursäkta jag kom fel. Jag var utklädd till en prostituerad, det låter värre än vad jag såg ut:p. Det var en sjukt rolig kväll och jag dansade all night long. De satte på min låt "Jag kallar på dig", å det var sjukt kul jag fick ställa mig i mitten och bara njuta av låten :p.

Idag pratade jag med Hanna och hon nämde något för mig som bara kändes helt rätt. Det var en volontärsite där man fick gratis boende och mat om man jobbade på gårdar i sydamerika. Jag har alltid känt något visst för sydamerika och ska banne mig lära mig spanska flytande. Så ja ska verkligen kolla upp detta, vore så spännande!

Jag tror jag skippar att nämna vad som hänt inom mig, det får vara en hemlis ;)

/ Pussisnuffsi Hanna



Haha, ja här ser ni mig som " Underhållerska "



Söta Linnea och Karin <3




Barbie och den oemotståndliga 1700-tals damen.



HJÄLP!!



Denna söta vindruvsklase får avsluta inlägget :D

Song Beneath The Song

Jag Spricker!!

Asså ALLT rullar på föör bra just nu!
Jag kommer fram på fredag i Sydney, bor på hostel i 3 nätter sedan flyttar jag in i ett rum i Surry Hills med tre tjejer som jag ska jobba med. Jag har redan fått tre jobberbjudande och dessutom e d en massa goa människor som har hört av sig att dom vill träffas när jag kommer dit! Jag e så lycklig att jag inte kan sitta still!


Dessutom har jag en ny plan! jag kommer tillbaka i början på Januari o åker till Paris med min argentinska vän Vale o stannar hos henne i cirka 2 veckor sedan ska jag börja studera franska i Nice i slutet på Januari!
och inte slutar d där! Kim ska flytta till Belgien vilket betyder att hon bor nära frankrike så att vi kan åka till varandra(kanske roadtrip?)


Nu ska pick o packa mitt pickpack:D imorn drar jag o börjar mitt liv i OZ!!
//Lisa

Wake up call?

Right, right jag måste börja med en tråkig nyhet. För alla er som med spänning väntar på veckans rumpa så kommer det tyvärr inte inträffa. Jag har helt enkelt inte fått tillräckligt med chanser, men det kommer senare, jag lovar!

Så okej nu har det ju gått ett tag sedan jag skrev sist. Tror bestämt att jag hunnit med ett lov och lite Stockholm däremellan. På lovet åkte jag iaf hem mot Uddevalla, som var precis som jag lämnat det. Det var naturligtvis härligt att komma hem och klappa lite på kaleb. Min pappa ordnade frukost åt mig dagen därpå, han hade köpt 7 rosor och köpt alla de saker han vet att jag älskar. Mm det är inte alla som har en sådan far inte. Jag for ganska snabbt till Götet och där var jag i tre dar, träffade lite gamla classmates, trevligt trevligt.

Det bästa med lovet var nog när jag åkte till min syster i Uppsala. Det var så mysigt, jag fick perspektiv på saker och började få lite försmak på vad studentlivet innebär. När lovveckan var slut mötte jag min kära klass i Uppsala. sedan for vi till Stockholm, där var vi i tre dar och hälsade på massa intressanta organisationer såsom UNHCR, Diakonia osv. Mycket trevligt och intressant!

När vi sedan åkte tillbaka till Hålland möttes vi utav en vacker vintervärld. Så fort jag kom in på mitt och Lisa rum kände jag bara, fy vad jag älskar det här stället och de här människorna. Jag bara måste få uttrycka min glädje. dels insåg jag att jag verkligen har haft tur när det kommer till roomie. Lisa och jag har inte ens bråkat än, jag menar hur är det möjligt? Helt enkelt för att hon är så bra, sjukt glad och possitiv. Nej jag är nöjd alltså! Mina små gosekorvar på nedrejämte gör mig också helt lycklig. Så nog tjatat om hur lycklig jag är jag tror att budskapet nått fram.

Som vanligt så avslutar jag med lite bilder från tiden som gått :)


Lisa R i Götet :)



Vi brunchade på egg&milk as always!



I Uppsala, på en gigantisk bänk :)



Lisa i kungshallen i Stockholm.



Hanna och Lisa direkt efter att vi kommit tillbaka till kära Hålland :)

Mellanmjölk till Coca Cola



Sista Helgen i Göteborg blev på Nivå och Park Lane.
Kvällen och natten blev väldigt otippad på både ett bra o konstigt sätt men nu e jag fit for fight och redo för att lämna kalla, mellanmjölks sverige för varma, sexiga Australien;)
//Lisa

Den smarta vägen att gå.


hej, jag har inte skrivit på ett tag men känner för att göra det nu:)

Jag är nog den mest kluvna människa som finns just för tillfället! jag ska åka till andra sida jordklotet om sådär tre dagar och har egentligen ingen konkret plan om hur, vad och när saker kommer hända när jag väl kommer dit men jag hoppas på det bästa så får jag ta det som det kommer helt enkelt!

Jag kan ibland känna att jag står i ett rum och omgivningen känns helt fel. Jag känner att jag är en cirkel i en fyrkant ungefär. det känns ibland som jag är med i en film och spelar en roll hela tiden och det är inte förän jag är i en omgivning där människorna inte är rädda för att vara sig själva och skämma ut sig som jag verkligen kan slappna av och vara mig själv. och framför allt i samanhang där utseendet inte är i centrum.

Jag har lärt mig att inte lita fullt ut på folk som jag automatiskt gör. Jag är otroligt blåögd och tar det männsikor säger på fullt allvar. kanske borde jag lära mig att ta saker och ting med en nypa salt. det finns inget värre än att göra samma misstag om och om igen men varje gång jag har ett möte med en annan människa vill jag att den ska vara annorlunda och spräcka bubblan som har växt till sig pg.a alla besvikelser man har varit med om.
frågan e då den: ska man ge sig själv helt ut till nya människor och ge dom en ärlig chans och samtidigt riskera att bli nobbad, sårad och besviken, eller ska man stå på den säkra sidan dvs generaslisera, döma och vara defensiv vid varje nytt möte med en människa och därmed vara säker på att inte bli sårad? I många fall tycker jag att det tar så mycket onödig energi att gång på gång bli besviken på ett visst slags folk att alternativ två känns som den smarta vägen att gå.. men då förlorar man samtidigt chansen att lära känna människor som eventuellt kan förändra ens liv. jag tror att det är svårt att besvara den här frågan! Det är nog bra att gå på en blandning av magkänsla, förnuft och självklart.. kärlek.

//Lisa

RSS 2.0